Βρίσκεται στη θέση “Καράβι” και χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, στο χωριό Καμάρες του δήμου Ανατολικής Μάνης για να εξυπηρετήσει τη διαδρομή Γύθειο προς προσηλιακή Μάνη καθώς και τις ανάγκες των ντόπιων στις διάφορες εργασίες τους.
Είναι πανομοιότυπο με αυτά στο Μαυροβούνι και το Βαθύ, μονότοξο, καταβιβασμένο και κάθετα τα πλαϊνά του από κάποιο σημείο και κάτω. Η επιφάνειά του ήταν καλντεριμωτή και καμπυλωτή, όπως και των άλλων δύο, μόνο που σ' αυτό καλύφτηκε με τσιμέντο. Στά άκρα του τα στηθαία είναι υπερυψωμένα και φτάνουν τα δύο μέτρα, μια σειρά θολίτες που προεξέχουν κατά 0,03 μ. από την κυρίως κατασκευή. Μεταξύ του υψηλότερου σημείου της επιφάνειας διάβασης και των στηθαίων μία πέτρινη ταινία προεξέχει κατά 0,04 μ. της όλης κατασκευής όπως ακριβώς συμβαίνει και στο στεφάνι με τους θολίτες.
Τα υψηλά στηθαία και η τσιμεντένια επιφάνεια διάβασης. Φώτο: Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου.
Οι διαστάσεις του είναι:
Άνοιγμα καμάρας: 6,30 μ.
Ύψος: 3,10 μ.
Πλάτος: 3 μ.
Μήκος: 44,40 μ.
Μήκος καμαρολιθιού: 0,50 μ.
Ύψος στηθαίου: 0,70 μ.
Το τόξο. Φώτο: Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου.
Στις παραλίες “Βαθύ” και “Καμάρες” και επί των χειμάρρων που εκβάλουν εκεί, υπάρχουν τρία γεφύρια, που εξυπηρετούσαν τους ταξιδιώτες και τους ντόπιους στην επικοινωνία τους από τον παραλιακό δρόμο Γυθείου προς προσηλιακή Μάνη. Και τα τρία γεφύρια είναι χτισμένα με κοκκινωπή πέτρα.
Δείτε το παρακάτω video για το γεφύρι στις Καμάρες Γυθείου: