Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου

Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου
Πετρογέφυρα: διαδρομές...της φύσης τα καμώματα...δημιουργήματα...μνήμες...αναφορές...βιώματα

Τιμή στους μάστορες, που άφησαν με τα εμπνευσμένα έργα των χεριών τους το ίχνος τους στην ιστορία της νεοελληνικής αισθητικής, σμιλεύοντας την πέτρα και δαμάζοντας το νερό της Πελοποννησιακής γης, με την απαράμιλλη τεχνική τους, τη φλόγα της ψυχής τους και το σεβασμό στη φύση.
Ας γνωρίσουμε αυτούς και τα έργα τους.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Furore stone bridge. Amalfi-Italy.

   Το Furore είναι μια χαρακτηριστική πόλη στην ακτή Amalfi, της περιφέρειας Καμπανίας στην επαρχία Salerno, γνωστή κυρίως για το φιόρδ της, το φιόρδ του Furore, όπου βρίσκεται το γεφύρι. Το φιόρδ από το 1997 είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, στην Τυρρηνική θάλασσα.

Το γεφύρι από το μέρος στεριάς

 Το γεφύρι είναι σκαλωμένο σε ύψος 30 μέτρων, στα πλαϊνά των κάθετων βράχων που σχηματίστηκαν από την παμπάλαιη πορεία του ρέματος Schiato που έρχεται από την περιοχή Agerola.

  Πρόκειται για μια θαυμάσια κατασκευή, που ο πρωτομάστορας χρησιμοποίησε όλο το μεράκι, τη φαντασία και την ικανότητά του για το χτίσιμό του. 

  Λόγω του δυσπρόσιτου του εδάφους και της δυσκολίας της κατασκευής του μπορεί να χαρακτηριστεί και ως θεογέφυρο ή διαβολογέφυρο ανάλογα με την βοήθεια τίνος επικαλέστηκε ο πρωτομάστορας για την κατασκευή του.

Το γεφύρι από τη μεριά της θάλασσας.

Furore is a characteristic town on the Amalfi coast known mainly for its fiord of Furore, where the bridge is.
 
Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες είναι του φίλου Salvatore Pernagallo. Τον ευχαριστώ.