Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου

Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου
Πετρογέφυρα: διαδρομές...της φύσης τα καμώματα...δημιουργήματα...μνήμες...αναφορές...βιώματα

Τιμή στους μάστορες, που άφησαν με τα εμπνευσμένα έργα των χεριών τους το ίχνος τους στην ιστορία της νεοελληνικής αισθητικής, σμιλεύοντας την πέτρα και δαμάζοντας το νερό της Πελοποννησιακής γης, με την απαράμιλλη τεχνική τους, τη φλόγα της ψυχής τους και το σεβασμό στη φύση.
Ας γνωρίσουμε αυτούς και τα έργα τους.

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Ανακοινώσεις, ευχητήρια, κλπ

29-12-2017
 

 29-12-2016


20-12-2016


27-12-2015                   

27-12-2015                          

27-12-2015               

27-12-2014


20-12-2014

17-12-2014

Το
 Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου (ΑΓΠ)
 και η βιοτεχνία αργυροχρυσοχοΐας
Αφοι Κ. Χατζηγεωργιάδη οε
( Μιλτιάδου  7  Αθήνα  10560  τηλ. 210.3246634 e.chatzigeo@gmail.com)
εξέδωσαν την παρακάτω ευχητήρια κάρτα για το 2015,  με το "Ατσιχολίτικο" γεφύρι στο Λούσιο.
ΚΑΛΕΣ
ΓΙΟΡΤΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙ ΧΑΡΑ

  19-12-2013


Το
 Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου (ΑΓΠ)
 και η βιοτεχνία αργυροχρυσοχοΐας
Αφοι Κ. Χατζηγεωργιάδη οε
( Μιλτιάδου  7  Αθήνα  10560  τηλ. 210.3246634 e.chatzigeo@gmail.com)
εξέδωσαν την παρακάτω ευχητήρια κάρτα για το 2014,  με το ιστορικό και χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς «Βιδιακίτικο» γεφύρι στον Ερύμανθο, στη θέση «Δομοκός».
ΚΑΛΕΣ
ΓΙΟΡΤΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙ ΧΑΡΑ
 


3-3-2013 
Ο ιδρυτής του Αρχείου Γεφυριών Πελοποννήσου (ΑΓΠ), Θοδωρής Χαμάκος, είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάλης (CELA).
Με αυτή του την ιδιότητα κοινοποιεί την παρακάτω ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, τον απλό φίλαθλο κόσμο και κυρίως αυτούς τους ανιστόρητους, που θέλουν να αποβάλλουν το Αρχαιότατο και Ελληνικότατο άθλημα της Πάλης, με τις τόσες  διακρίσεις, από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Η ασέβεια, η ιστορία και ... ο σεβασμός του απλού κόσμου του αθλητισμού.

Η παγκόσμια κινητοποίηση που γίνεται αυτή την περίοδο για την παραμονή της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα είναι κάτι πρωτοποριακό και πρωτόγνωρο.

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ηπείρων, μεμονωμένες προσωπικότητες και κυρίως ο απλός κόσμος κατανόησαν απολύτως, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, την αδικία που γίνεται σε ένα άθλημα κορμό και σύμβολο των Ολυμπιακών αγώνων, από τα παλαιότερα με ιστορία πάνω από 3.000 χρόνια, διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεσή του σε μια τέτοια ιεροσυλία.

Αυτό ακριβώς δείχνει την αξία, το ρόλο και τη δύναμη του αθλητισμού και της πάλης ειδικότερα. Μια δύναμη που ενώνει τους λαούς και τους ανθρώπους, που οι κυβερνήσεις και η πολιτική δεν μπορούν να κάνουν.

Είναι το άθλημα, που αυτή την ώρα, κάνει χώρες με εκατομμύρια αθλούμενους στην πάλη όπως η Κούβα, η Τουρκία, το Ιράν, οι Η.Π.Α, η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδία, η Κορέα, η Γερμανία κλπ να έλθουν κοντά και να συνεργαστούν.

Είναι το άθλημα που εκπέμπει "ιδεαλισμό" και κουλτούρα. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλήματός μας.

Αυτή την ώρα η πάλη δίνει το μήνυμα προς τη ΔΟΕ που λέει: “ ο αθλητισμός και ιδιαίτερα η πάλη ενώνει τον κόσμο”.

Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί και τα απόνερά της να φτάσουν με τρόπο δυνατό στα αφτιά αυτών που αποφασίζουν, προκειμένου να αντιληφθούν ότι έσφαλαν και προς το άθλημα, και προς την ιστορία, και προς τον τόπο που γέννησε τον Ολυμπισμό και να κάνουν αυτό που πρέπει.

Για μας τους Έλληνες, η πάλη σημαίνει πολλά. Δείχνει τον άθλο της ζωής, τον αγώνα για την επιβίωση, την αγωνία για τη νίκη και την καταξίωση, την προσπάθεια για τη διατήρηση της ιστορικής μας αναδρομής αλώβητη. Είναι κομμάτι του πολιτισμού μας.

Θάθελα να διαβεβαιώσω τους απανταχού φίλους μας, κυρίως τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης σαν τους κατ' εξοχή άριστους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, όλους τους αθλητές, τους απλούς ανθρώπους του αθλητισμού και της ιστορίας μας ότι η FILA, κάτω από τη νέα ηγεσία της, παίρνει και θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να μείνει η πάλη για πάντα στο ολυμπιακό πρόγραμμα, να το λαμπρύνει και να προσφέρει χαρά στους φίλους της σ΄όλο τον κόσμο.

Αυτό επιβάλλει η ιστορία και αυτό απαιτεί το άθλημα και ο κόσμος του.

Με εκτίμηση

Θοδωρής Χαμάκος

Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου FILA.

20-12-2012

 20-12-2011
 20-12-2010

 20-12-2009